PRP

Šta je PRP?

PRP (Platelet Rich Plasma) ili Plazma bogata trombcitima predstavlja jedinstvenu metodu koja se bazira na stimulaciji matičnih ćelija kože faktorom rasta koji se dobija iz sopstvene krvne plazme. Faktori rasta su odgovorni za regeneraciju i rast mladog tkiva. Ovom metodom moguće je podmladiti kožu lica, vrata, dekoltea i ruku, ali i čitavog tela. Takođe, moguće je pospešiti rast kose, stimulacijom folikula dlake.

Kada se radi PRP?

PRP se može raditi kada želimo da poboljšamo izgled i tonus kože, kao i da je hidriramo, da smanjimo vidljivost dubljih bora na licu, vratu, dekolteu i šakama, smanjimo vidljivost akni i ožiljaka od akni – kad god želimo da izgledamo bolje.

PRP je tretman koji ne samo da dovodi do podmlađivanja izgleda kože, nego može da se koristi i u terapiji protiv opadanja kose

Efekti PRP

Ovom metodom se apsolutno uklanja umoran i beživotan izgled, smanjuje se intenzitet nepravilnosti od bora do ožiljaka, ublažava se intenzitet pigmentacija, odnosno fleka, i generalno se dobija ujednačeniji i blistaviji ten.

S obzirom da je koži potrebno vreme da reaguje, prvi rezultati su vidljivi posle sedam dana, kada dolazi do poboljšanja vlažnosti i izgleda kože. Tokom sledećih dve do šest nedelja počinje formiranje novih kolagenih vlaknana i poboljšava se struktura i tonus kože. Mreža novog kolagena i novi krvni sudovi formiraju se tokom dva do tri meseca posle tretmana, a maksimalan efekat vidi se u narednih dva do četiri meseca.

Za potpuni, izraženi efekat neophodno je tretman ponoviti 2 do 3 puta u razmacima od po mesec dana. Značajni rezultati će biti vidljivi nakon mesec dana od poslednjeg tretmana, a potpuni rezultat tek nakon 6 meseci.

Da li boli?

Pre tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik, tako da je tretman komforan za pacijenta.

Oporavak i nega nakon tretmana

Ova intervencija ne zahteva vreme oporavka. Ponekad se može javiti kratkotrajno crvenilo nakon intervencije, koje prolazi u roku od nekoliko sati do jednog dana. Po obavljenom tretmanu poželjno je kod kuće koristiti hidrantnu ili reepitelizujuću kremu 2x dnevno .

Trajanje tretmana: U zavistosti od regije koja se tretira, intervencija može trajati od sat vremena do dva sata.