Kolagen indukciona terapija

Šta je kolagen indukciona terapija?

Terapija kojom se stimuliše stvaranje novog kolagena u koži. Ovaj efekat se postiže specijalnim instrumentom u vidu valjka – dermarolerom, na čijoj se površini nalaze minijaturne iglice. Valjkom se prelazi preko kože, čime se izazivaju mikrotraume u dubljim slojevima kože, praćene normalnim zarastanjem tkiva, u sklopu kojeg je i formiranje kolagena.

Kada se koristi kolagen indukciona terapija?

  • Za ublažavanje bora
  • Za ublažavanje strija
  • Za ublažavanje proširenih pora
  • Za tretiranje ožiljaka od akni

Efekti kolagen indukcione terapije

Stvaranje novog kolagena i elastina je proces koji traje mesecima posle urađenog tretmana. Rezultat je sjajna, glatka, zategnuta koža i sužene pore. Za postizanje optimalnog rezultata, potrebno je uraditi najmanje 3 tretmana. Efekti tretmana su kumulativni i traju nekoliko godina, a mogu se po potrebi i ponavljati.

Ovaj tretman je manje agresivan od lasera i podstiče regenerativno zarastanje i oslobađanje faktora rasta, koji obavljaju važnu ulogu u procesu regeneracije kože. Prevashodno utiču na stvaranje vezivnog tkiva, kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Da li boli?

Ne. Pre tretmana se na lice nanosi lokalni anestetik.

Oporavak i nega nakon tretmana

Neposredno nakon tretmana se mogu javiti blagi otok i crvenilo, koji se smiruju u narednih 12 do 24 časa. Izbegavati direktno izlaganje suncu i koristiti zaštitne dnevne kreme 10 do 14 dana nakon tretmana.

Vreme trajanja tretmana: 45min