Mezoniti

Šta su mezoniti?

Mezoniti su vlakna koja se razgrađuju u koži. Njihov zadatak je očuvanje prirodnog izgleda lifting efektom. Potrebno je 6 do 9 meseci da se niti razgrade i za to vreme se oko niti stvara novi kolagen. U odnosu na indikacije, pravi se mreža niti, te se na taj način zateže koža i uklanjaju bore.

Kada se koriste mezoniti?

Mezoniti su namenjene osobama oba pola, a starosna granica nije definisana i zavisi od stanja kože. Uglavnom se preporučuje osobama sa slabim tonusom, dubokim borama, opuštenom kožom… Prosek godina u izvođenju tremana je od 35 pa naviše.

Efekti mezoniti

Mezoniti su revolucionaran tretman kojim se zateže koža na licu, telu, popunjavaju bore, uklanja višak kože sa ruku, butina, stomaka…

Tretman mezonitima prokrvljuje kožu, podmlađuje je i radi odličan lifting. Nakon tretmana lifting efekat je odmah vidljiv.

Da li boli?

Pre uvođenja mezoniti nanosi se lokalni anestetik kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti ili bol izazvani uvođenjem igala pod kožu.

Oporavak i nega nakon tretmana

Na mestu uboda ostaju male tačkice koje se povlače posle par sati. Rezultati su odmah vidljivi ali pun efekat se postiže tek posle mesec i po, dva. Pošto se mezoniti postepeno razgrađuju, pa se samim tim i kolagen postepeno stvara, dobija se potpuno prirodan izgled bez gubljenja mimike. Oporavak nakon tretmana mezonitima je veoma brz. Mogu se javiti sitni podlivi i otečenost nakon samog tretmana, ali to nestaje u roku od par dana. Preporuka je ponavljanje tretmana nakon 2 do 4 godine.
Tretman mezonitima ne ograničava mimiku, s tim što je preporuka 3 nedelje nakon tretmana ne zakazivati nikakve druge esetetske tretmane bez konultacije

Trajanje tretmana: 60 minuta