Cellular matrix

cellular matrix

Šta je Cellular Matrix?

Cellular matrix je kombinacija hijaluronske kiseline i faktora rasta dobijenih iz krvi pacijenata. Ovakva kombinacija dovodi do regeneracije koze i intenzivne hidracije.

Efekti Cellular Matrix-a

Faktori rasta dobijeni iz krvi pacijenta deluju na kožu iznutra, usporavajući procese starenja kože, podmlađuju i hrane ćelije, bore se sa aknama, ožiljcima, pegama, borama, opuštenom i suvom kožom. Sa druge strane, hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična i počinje da se opušta. Dodavanjem određene doze hijalurona u krvnu plazmu moguće je korigovati određene nedostatke na koži (bore na čelu, između obrva, oko usana, na bradi, podočnjake) kao i dodati volumen, koji rezultira u zategnutoj, elatičnoj, zdravoj koži lica.

Uz pomoć ovog postupka se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, ublažavaju se bore i poboljšava tonus kože, i dodaje se volumen licu. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju. Dolazi do produkcije kolagena što popravlja strukturu kože koja postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Da li boli?

Pre tretmana na kožu se nanosi lokalni anestetik, tako da je tretman komforan za pacijenta.

Oporavak i nega nakon tretmana

Ova intervencija ne zahteva vreme oporavka. Ponekad se može javiti kratkotrajno crvenilo nakon intervencije, koje prolazi u roku od nekoliko sati do jednog dana. Po obavljenom tretmanu poželjno je kod kuće koristiti hidrantnu ili reepitelizujuću kremu 2x dnevno .

Trajanje tretmana: 60 minuta